Nationale Voorleesdagen

Nationale Voorleesdagen

Het prentenboek Maar eerst ving ik een monster van auteur Tjibbe Veldkamp en illustrator Kees de Boer staat centraal tijdens De Nationale Voorleesdagen 2022. Dit prentenboek gaat over het leukste ritueel van de dag: voorlezen. Daarom is het extra toepasselijk dat bekende en niet-bekende Nederlanders juist uit dit prentenboek voorlezen bij het Nationale Voorleesontbijt in de kinderopvang, op scholen en in bibliotheken boekhandels. Tijdens De Nationale Voorleesdagen van 26 januari t/m 5 februari 2022 verschijnt van het Prentenboek van het Jaar een unieke mini-editie.

Over het boek
Een jongetje verzint monsters die hij nog moet vangen voordat hij gaat slapen. Steeds meer monsters komen erbij. De verteller die het jongetje naar bed probeert te brengen, doet pogingen om het verhaal af te ronden, maar dat lukt hem niet zo goed. Er valt steeds meer te vangen. Ook het einde is héél grappig! Een ideaal boek voor kinderen die niet genoeg van voorlezen kunnen krijgen.

Lesprogramma
Er worden door heel het land activiteiten georganiseerd die in het teken staan van dit mooie prentenboek. Ook de bibliotheek heeft een speciaal lesprogramma ontwikkeld voor kinderdagverblijven en peuterspeelzalen. Binnenkort ontvang je hierover meer informatie.

Meer mooie boeken
Benieuwd naar de nieuwe Prentenboeken Top 10? Kijk hier voor voorleesinspiratie.

 

‘Ik hoop dat kinderen veel plezier zullen beleven aan het boek. En ook hoop ik dat de voorlezers zullen moeten glimlachen en misschien even stilstaan bij de geheimzinnige kracht van verhalen!’

Tjibbe Veldkamp