Digitale Voorleestas

Digitale Voorleestas

Ben je op zoek naar een leuk, inspirerend prentenboek met kant –en-klare lesideeën? Maak dan gebruik van de (Digitale) Voorleestas. De tas is gevuld met een prentenboek met daarbij handzame lessuggesties om het verhaal verder uit te diepen. De fysieke tas is aangevuld met drie extra prentenboeken die over hetzelfde thema gaan. Heel praktisch, je kunt gelijk aan de slag. De tas is ook digitaal aan te vragen. Er zijn voorleestassen met boeken voor baby’s, dreumesen en peuters dus voor elke groep wat wils.

Fysieke voorleestas

Vraag een fysieke voorleestas aan via dorien@lezenenleren.nl en vermeld in welke bibliotheekvestiging je je bestelling wil ophalen. Je ontvangt bericht als de tas voor je klaarstaat. De uitleentermijn is drie weken. Er komen steeds nieuwe voorleestassen bij, dus houd het overzicht van lesprogramma’s in de gaten.

Dit voorleesprogramma sluit aan bij enkele doelen van Riksen Walraven. De bibliotheek voegt daar graag een vijfde doel aan toe.

  1. Het geven van een gevoel van emotionele veiligheid
  2. Het geven van gelegenheid tot het ontwikkelen van persoonlijke competentie
  3. Het geven van gelegenheid tot het ontwikkelen van sociale competentie
  4. Het geven van een kans om zich waarden en normen, de ‘cultuur’ van een samenleving, eigen te maken
  5. Literaire competentie

Digitale voorleestas
Instellingen met een bibliotheekabonnement kunnen ook gratis gebruikmaken van een digitale voorleestas. Op deze website van Jeugdbibliotheek lees je hoe deze service precies werkt.

 

Lesprogramma's